Opakowanie i przechowywanie

Gdzie przechowywać?

Na samym początku warto zaznaczyć, że nie musisz przechowywać naszych dań w lodówce czy w zamrażarce! Produkty należy trzymać w miejscu, gdzie jest sucho i panuje stabilna temperatura, nieprzekraczająca +30 °C. Ważne jest także to, aby nie wystawiać ich na bezpośrednie działanie promieni słonecznych. Jeśli spełnisz wszystkie te warunki, to gwarantujemy, że jedzenie się nie zepsuje. Poprzez właściwe przechowywanie produktów masz wpływ na termin ich przydatności do spożycia.

Jedzenie było wystawione na działanie wyższej temperatury. Czy się zepsuje?

Jedzenie, które jest zapakowane w hermetycznie zamkniętym woreczku, ma wielką zaletę – jeśli się zepsuje, bardzo szybko to zauważysz, ponieważ woreczek wyraźnie napęcznieje. Jeśli zostawisz jedzenie na cały dzień w miejscu, gdzie panuje temperatura wyższa niż ta, którą polecamy, do wieczora jedzenie się nie zepsuje. Skróceniu ulegnie jedynie termin jego przydatności do spożycia. W takich sytuacjach polecamy jedzenie w miarę szybko otworzyć i zjeść.

Skąd pochodzą nasze surowce?

Praktycznie wszystkie surowce, których używamy do produkcji naszych dań, pochodzą od czeskich dostawców, często regionalnych. Kilka lat szukaliśmy solidnych dostawców, którzy spełniają nasze surowe kryteria. Jedną z najodważniejszych firm była miejska rzeźnia Vrchlabí, która zaczęła dla nas produkować specjalną bezglutenową kiełbasę, której nie można nigdzie kupić. Także inni dostawcy przyzwyczaili się, że jesteśmy wymagający podczas przejmowania produktów. Tylko dzięki nieustannej staranności i szukaniu jakościowych surowców jesteśmy w stanie zagwarantować najwyższą jakość naszych produktów. Listę naszych dostawców publikujemy na stronie internetowej.

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies w celu świadczenia usług, personalizacji reklam i analizowania ruchu na stronie. Korzystając z tej strony zgadzasz się na ich użycie. Dalsze informacje