Mieszanka na makaron (400 g)

18,50 zł (0.00 zł/kg)

Ilość:

Porcje:

Waga:

Opis:

Sucha mieszanka mąki bananowej i fasolowej do łatwego przygotowania makaronu.


Uwaga: odpowiednia dla diety SCD od 3. miesiąca


Przepis:
Do 100 g mieszanki dodaj 1 jajko, 1 łyżkę oliwy z oliwek (12 g), 1-1,5 łyżki wody (18 g) i szczyptę soli w przypadku przygotowywania świeżego makaronu. Jeśli przygotowujesz ciasto z wyprzedzeniem i chcesz przechowywać je suche, nie dodawaj soli – sól sprawiłaby, że makaron by zwilgotniał. Sporządzone ciasto zostaw owinięte we folii na minimum godzinę, idealnie jest przygotować ciasto dzień przed spożyciem.
Ciasto należy cienko rozwałkować, a następnie pokroić w wybrany przez siebie kształt.
W garnku zagotuj posoloną wodę (na 100 g makaronu około 1 l). Makaron włóż do wrzącej wody i gotuj od 10 do 15 minut. Spróbuj w czasie gotowania. Ugotowany makaron odcedź a następnie wymieszaj z odrobiną oliwy.


Porady:
1. Po częściowym zeschnięciu ciasta możesz je utrzeć na tarce. Starte ciasto ususz, a następnie możesz je użyć np. jako zacierkę do zupy albo ryż makaronowy (dodatek do dań).
2. Ciasto pokrój w duże prostokąty i przygotuj pyszną lasagne.
3. Ciasto można użyć jako ravioli – możesz je napełnić tym, na co masz ochotę.

 

Zużyj przed datą na opakowaniu.


Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty wytworzenia


Przechowywanie: Mieszankę do pieczenia przechowuj w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej.

 

Skład :

mąka bananowa (50%), mąka fasolowa (50%).

Informacje dla alergików:

nie zawiera alergenów.

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna kJ / 0 kcal
Tłuszcze g
Nasycone kwasy tłuszczowe g Węglowodany g Cukry g Białka g
Sól g

Żywność bez glutenu

Gotowe danie sterylizowane, wyprodukowane bez konserwantów.

Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze od 1 do 30 °C. Otwarty produkt schowaj do lodówki i spożyj w ciągu 48 godzin.
Termin przydatności do spożycia wynosi 36 miesięcy.

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies w celu świadczenia usług, personalizacji reklam i analizowania ruchu na stronie. Korzystając z tej strony zgadzasz się na ich użycie. Dalsze informacje