Mieszanka na pizzę (400 g)

18,50 zł (46.25 zł/kg)

Ilość:

Porcje:

Waga:

400g

Opis:

Sucha mieszanka mąki bananowej, grochowej i fasolowej do łatwego przygotowania pizzy.

Uwaga: odpowiednia dla diety SCD od 3. miesiąca.

Przepis:
Do 100 g mieszanki dodaj 2 jajka, 2 łyżki oliwy z oliwek (20 g) i 100 g wody. Wymieszane ciasto odstaw na 30 minut. Umieść ciasto w formie tortowej wyłożonej papierem do pieczenia (średnica 26 cm). Podpiecz je w rozgrzanym wcześniej piekarniku w temperaturze 180-200°C około 4-5 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika, dodaj sos i wybrane przez siebie składniki. Następnie piecz kolejne 20-30 minut aż się zarumieni.

Inne porady znajdziesz na naszym blogu w zakładce „Przepisy“.

Zużyj przed datą na opakowaniu.


Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty wytworzenia


Przechowywanie: Mieszankę do pieczenia przechowuj w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej.



Skład :

mąka bananowa (33%), mąka grochowa (33%), mąka fasolowa (33%), soda do pieczenia, sól (sól kamienna, jodan potasu).

Informacje dla alergików:

Nie zawiera alergenów.

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna kJ / 0 kcal
Tłuszcze g
Nasycone kwasy tłuszczowe g Węglowodany g Cukry g Białka g
Sól g

Żywność bez glutenu

Gotowe danie sterylizowane, wyprodukowane bez konserwantów.

Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze od 1 do 30 °C. Otwarty produkt schowaj do lodówki i spożyj w ciągu 48 godzin.
Termin przydatności do spożycia wynosi 36 miesięcy.

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies w celu świadczenia usług, personalizacji reklam i analizowania ruchu na stronie. Korzystając z tej strony zgadzasz się na ich użycie. Dalsze informacje