Mieszanka na słone pieczywo (400 g)

18,50 zł (46.25 zł/kg)

Ilość:

Porcje:

Waga:

400g

Opis:

Sucha mieszanka do przyrządzenia słonego pieczywa. Mąka odpowiednia dla diety SCD i diety bezglutenowej.

Uwaga: odpowiednie dla diety SCD od 3. miesiąca

Przepis:

Do miski nasyp 200 g mieszanki (połowa opakowania), dodaj 100 g twarogu, 2 jajka, 100 ml oleju, 200 g startej cukini (lub marchewki) i około 100 ml wody. Z mieszanki wyrób ciasto i odstaw je na 15 minut. Następnie włóż ciasto do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy na chleb. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C około 30-40 minut.

Rada: na wysmarowanej i posypanej blaszcę wyłóż ciasto, podpiecz je przez około 15 minut w gorącym piekarniku, następnie rozłóż na nim składniki jak na pizzę (sos pomidorowy, szynkę, ser, pieczarki, pomidory, szpinak, według smaku i fantazji). Piecz dalej przez około 20 minut.

Termin przydatności do spożycia znajduje się na opakowaniu.

Skład :

mąka z soczewicy, mąka bananowa, mąka żołędziowa, soda do pieczenia, mielony kminek, sól (sól kamienna, jodan potasu).

Informacje dla alergików:

nie zawiera alergenów

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna 1531 kJ / 366 kcal
Tłuszcze 1,5 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 0,61 g Węglowodany 74,2 g Cukry 2,75 g Białka 12,6 g
Sól 1,22 g

Żywność bez glutenu

Gotowe danie sterylizowane, wyprodukowane bez konserwantów.

Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze od 1 do 30 °C. Otwarty produkt schowaj do lodówki i spożyj w ciągu 48 godzin.
Termin przydatności do spożycia wynosi 36 miesięcy.

Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookies w celu świadczenia usług, personalizacji reklam i analizowania ruchu na stronie. Korzystając z tej strony zgadzasz się na ich użycie. Dalsze informacje